1/1/2000

Boršč

  • 600 g vepřového masa
  • 2 středně velké červené řepy
  • větší plechovka rajského protlaku, nebo krájených rajčat
  • 1/2 hlávky zelí
  • 1/2 celeru
  • 1 větší petržel
  • 3 střední mrkve
  • cibule
  • cukr a ocet

Do hrnce dáme maso, bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme, až je maso měkké. Poté jej vyndáme a necháme zchladnout. Vývar ponecháme na podlévání zeleniny.

V dalším hrnci osmažíme cibuli. Přidáme nakrájenou řepu (na kostičky), mrkev, celer, a petržel. Podusíme a postupně přiléváme vývar až je vše měkké.

Před koncem vaření přidáme na jemno nakrájené zelí a krájená sterilovaná rajčata nebo rajčatový protlakem. Opět provaříme. Na konec přidáme nakrájené maso a vše ještě jednou mírně provaříme.

Hotový Boršč je možné dochutit cukrem, citrónem, octem případně zahustit moukou, jak kdo chce. Na talíři zdobíme kysanou smetanou.

#Recepty #Polévky