1/1/2000

Broučkovka - Valašská Kyselica

  • 4-5 středních brambor
  • 2 hrsti hub (nemusí být)
  • 1 balíček kysaného zelí
  • 1 kelímek smetany
  • 2 nožky kvalitní klobásy
  • hladká mouka na zahuštění
  • sůl, pepř celý, kmín, nové koření, bobkový list
  • česnek, cibule

Postup:

  • Dáme vařit nakrájené brambory v lehce osolené vodě
  • Přidíme kořením (kmín, pepř celý, nové koření, bobkový list, gulášovou papriku)
  • V dalším kastrolu uvaříme očištěné houby (pokud máme)
  • Slijeme vodu z kysaného zelí do hrnečku - pro případné dochucení
  • Zelí propláchneme a pokrájíme
  • Jakmile jsou brambory měkké, přidáme zelí a vaříme cca 30 minut
  • Klobásu nakrájíme a osmažíme společně s cibulí
  • K zelí a bramborám přidáme s vodou rozmíchanou mouku, osmažené klobásy, houby a česnek
  • Vaříme dalších 20 minut poté přidáme smetanu

#Recepty #Polévky