1/1/2000

Buchtičky s krémem

  • 25 g čerstvého droždí
  • 50 g krupicového cukru
  • 200 ml vlažného mléka
  • 500 g hladké mouky + trocha na posypání válu
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 2 menší vejce
  • 100 ml oleje
  • rozpuštěné máslo na vymazání plechu a potření buchtiček

Připravíme kvásek a následně těsto. Těsto necháme 45 minut kynout. Vyválíme cca 4 válečky. Krájíme a pokládáme těsně vedle sebe na máslem vymazaný pekáč. Každou buchtičku důkladně potřete rozpuštěným máslem. Pečema na 180 °C cca 20-30 minut dozlatova.

Na žloutkový krém:

  • na špičku nože vydlabané vanilky
  • 750 ml plnotučného mléka
  • 60 g krupicového cukru
  • lžíce tuzemského rumu
  • 1–2 lžíce maizeny
  • 6 žloutků

Svařte mléko, polovinu cukru, maizenu a vanilková zrnka. Směs nechtě 15 minut odpočívat. Následně ve vodní do horkého mléka zašleháme žloutky.

#Recepty