1/1/2000

Nakládaný hermelín

Co budete potřebovat?

  • Několik sklenic tzv. sedmiček (nebo 5 litrovou velkou sklenici od okurek)
  • Hermelíny - dle počtu osob, čím více tím lépe
  • Kvalitní rostlinný Olej, nejlépe slunečnicový tak asi litr až dva podle množství herrmelínů
  • Několik cibulí a česnek
  • Nakládané feferonky (nebo chilli papričky)
  • Koření: sladkou červenou papriku, bobkový list, kuličky nové koření, pepř kuličkový

Jak na věc?

  • Oloupejte a na proužky nakrájejte cibuli.
  • Oloupejte si česnek a připravte feferony.
  • Rozkrojte podélně hermelín (na dvě kolečka).

Jdeme plnit do sklenic

  • Obě poloviny hermelínu jemně posypejte červenou paprikou.
  • Do sklenic pokládejte vždy nejprve hermelín, pak cibuli a (lisovaný) česnek a vše zakapejte olejem.
  • Feferonky, jak kdo snese. Ideální dvě až tři na láhev.
  • Nahoru dle chuti přidávejte koření (cca 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření a 3 bobkové listy na sedmičku).
  • Až bude sklenice plná, stačí ji dolít olejem (tak 1 cm od vrchu nechtě volný).
  • Sklenici uzavřete zlehka víčkem.

Čekání a hlavně konzumace!

  • Zrání může při pokojové teplotě trvat tak 7-14 dní. Záleží na tom, jak ho máte rádi.
  • Hlavně ho nemějte na sluníčku a občas doporučuji povolit a zkontrolovat.
  • Podávat s Pivem, čerstvým chlebem a hlavně vychutnávat!

#Recepty #Hermelín