1/1/2000

Bábovka s jablky

  • 330 g hladké mouky
  • 1 lžíce mleté skořice
  • špetka soli
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • půl čajové lžičky jedlé sody
  • 220 g rozpuštěného a vychladlého másla nebo oleje
  • 330 g hnědého přírodního cukru nebo cukru krupice
  • 4 vejce
  • 4 až 6 jablek
  • 1 hrnek mléka

Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky. V míse smíchejte všechny suché ingredience kromě cukru: mouku, skořici, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.

Ve velké míse ušlehejte elektrickým mixérem cukr s máslem. Poté k nim postupně rozklepněte celá vejce, tedy žloutky i bílky, a zašlehejte. Lehce promíchejte, nakonec vmíchejte i jablka.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.

Bábovku pak vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi hodinu, po upečení ji nechte úplně vychladnout. Teprve poté ji vyklopte na velký rovný talíř.

#Recepty #Pečení