1/1/2000

Bublanina

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g mletého cukru
  • 1/2-3/4 sklenky rozpuštěného másla (nebo tuku nebo oleje)
  • 1/2-1 prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • vanilkový cukr
  • cca 1 dl mléka nebo vody
  • ovoce syrové nebo mražené nebo kompotované
  • olej nebo rozpuštěný tuk na vymazání plechu
  • strouhanka nebo kokos na vysypání plechu.
  • ruční šlehač
  • plech se zvýšenými okraji (uzavřený)

Dle původního receptu se vše prostě smíchalo (nejlépe ručním šlehačem) a vylilo na vymazaný a vysypaný plech a upeklo. Když se ale přidá trošku práce navíc, výsledek je o třídu lepší. Bublanina bude obzvlášť nadýchaná.

  1. ušlehám bílky se špetkou soli a částí cukru
  2. v druhé míse vyšlehám žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem (v mikrovlnce).
  3. ke žloutkům přimíchám mouku s práškem do pečiva a dle potřeby přidám trochu mléka (jsou-li vejce velká, není potřeba).
  4. lehce přimíchám ušlehaný sníh.

Těsto vyliji na plech a pokladu ovocem: rebarbora, meruňky, jahody, maliny, borůvky co je po ruce.

Pečeme na 170 st.C do růžova a až je zapíchnutá špejle suchá.

#Recepty #Pečení