1/1/2000

Kynutý jahodový koláč

  • 70 g cukr moučka
  • 1 špetka sůl
  • 150 ml mléko
  • 250 g tvaroh
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1 k svejce
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 30 g droždí
  • 50 g cukr
  • 50 g máslo

Mléko ohřejeme, aby bylo teplé. Přidáme do něj trochu cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, přidáme špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinu kynout. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem.

Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh můžeme nanést na celé těsto, nebo můžeme pomocí cukrářského sáčku udělat mřížky, mezi které naklademe jahody.

Z kousku másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme jahody. Jahodový kynutý koláč s tvarohem pečeme při 180 °C asi 35 minut. Jahodový kynutý koláč s tvarohem necháme vychladnout a můžeme podávat.

#Recepty #Pečení