1/1/2000

Švestková kynutá buchta (na dva plechy)

  • 100 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sádla
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 4 lžíce rumu
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 0,5 lžičky soli
  • 30 g čerstvého droždí

Droždí smícháme s mlékem (ohrátým na cca 40 stupňů) a lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, rozpuštěné máslo a sádlo s olejem, vajíčky atd. závěrem přidáme kvasek. Hotové těsto necháme hodinu kynout (zakryté ideálně potravinovou fólii s dostatkem vzduchu).

Očistíme s napůlíme švestky (cca 1 kg).

Vymazaný plech vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Roztáhneme těsto po celém plechu

  • poklademe švestkami, posypeme drobenkou a necháme ještě 20 minut odpočinout.

Pečeme na 180 cca 20 minut

#Recepty #Pečení